Logo

Werkwijze

Behandeling

Het behandelplan wordt ten uitvoer gebracht. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

 

De implantaten worden geplaatst

Het inbrengen van de implantaten wordt verricht door een gespecialiseerde implantoloog in één van de geavanceerde behandelkamers van Implantaat op Maat. De behandeling is als volgt:
U krijgt plaatselijke verdoving. Het tandvlees wordt losgemaakt op de plek waar het implantaat moet komen, zodat het kaakbot zichtbaar wordt. In sommige gevallen is dit niet eens nodig. Er wordt een gaatje in het kaakbot geboord. In het gaatje in het kaakbot wordt het implantaat geschroefd. Het tandvlees wordt met hechtingen gesloten. Als u meer dan één implantaat nodig hebt, worden deze vrijwel altijd tijdens dezelfde behandeling ingebracht. Implantaat op Maat maakt gebruik van de meest beproefde systemen: Straumann© en Nobel Biocare©
 

De implantaten zijn geplaatst: wat nu?

De implantaat moet hechten, d.w.z. vast gaan zitten in het kaakbot. De periode die hier globaal voor staat is circa 2 maanden echter dit is natuurlijk per persoon verschillend. Ter overbrugging van deze periode zal er een noodvoorziening voor u worden gemaakt. U loopt dus nooit zonder tanden! In deze tussenliggende periode staat u onder controle van de implantoloog en wordt tevens het eindresultaat door de technieker voorbereid. Implantaat op Maat heeft techniekers in huis en kan hierin dus ook de snelle service op maat leveren op één adres.

 

Het eindresultaat

De implantaten zijn gehecht en de voorziening (kroon, brug of overkappingsprothese) kan definitief op de implantaten worden geplaatst. De voorziening is door de technieker op maat gemaakt en zal qua vorm en kleur perfect aansluiten op de rest van uw gebit.

 

Nazorg

Na de plaatsing van implantaten (en de voorziening) zijn goede mondhygiëne en controle door de implantoloog erg belangrijk. De implantoloog zal u vragen een half jaar na plaatsing en daarna weer na een half jaar (of indien nodig eerder) voor controle terug te komen. Het kan zijn dat hij voor de controle één of meer keren röntgenfoto's maakt. Dankzij de controles kan de tandarts tijdig ingrijpen bij ongewenste ontwikkelingen. Een goede gebitsverzorging is van groot belang voor het behoud van de implantaten. Naast de dagelijkse mondverzorging is regelmatig bezoek aan de tandarts en/of mondhygiënist nodig. Zo wordt de conditie van het tandvlees, van het bot rondom de implantaten en van de kroon, brug of prothese op de implantaten goed in de gaten gehouden.


Intakegesprek
Online spreekuur
Patiënten vertellen

Blijf op de hoogte van open dagen en acties!

Copyright 2023 Implantaat op Maat | Terms | Sitemap

ISO 9001 Gecertificeerd