Logo

Online spreekuur

Bekijk eerder gestelde vragen per categorie

Kosten (2), Implantaten (2), Kunstgebit (0), Roken (1), Ongecategoriseerd (2527)

Stel een vraag online

Het formulier om vragen te stellen is gesloten. U kunt vragen stellen door contact met ons op te nemen.


 

61 commentaren tot heden...


Categorie: Kosten

Ik heb een imlantaat nodig om 1 kies te vervangen. Aangezien de kosten vrij hoog zijn wil ik optimaal gebruik maken van mijn vergoeding van mijn aanvullende verzekering. Kunt u mij hierover informeren?

Beste heer,

Indien u vrijblijvend bij ons langs komt om een behandelplan met begroting voor u op te stellen, kunnen we uiteraard rekening houden met de vergoedingen van uw zorgverzekeraar.

Voor een enkele tand/kies vervanging zou dit kunnen betekenen dat het implantaat in 2011 wordt geplaatst en de kroon in 2012. Zodanig dat de kosten zoveel mogelijk volledig worden vergoed.

Met vriendelijke groet,
M. Croon

Door kees op   2011-10-13 15:00:15

Tussen 2 kiezen ontbreekt bij mij een kies, elke keuze is het beste een brug, of een implataat. en wat zijn de verschillen in kosten ongeveer.

Geachte heer,

Uiteraard is de beste keuze sterk individueel afhankelijk.Het grootste nadeel van een 3-delige brug zijn dat de buurkiezen afgeslepen moeten worden. Indien hier al een grote vulling of kroon op zit is dit uiteraard minder erg. de kosten hiervan zijn ongeveer euro 1550,--.

Bij een implantaat wordt er als het ware een nieuwe wortel geplaatst en hierop wordt dan een opbouw + kroon gemaakt. Nadeel is dat het in totaal langer duurt +/- 2 maanden en er moet voldoende bot aanwezig zijn. Kosten +/- Euro 2100,--.i

In vertrouwen u hiermee naar behoren te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,M. Croon

Door wernert op   2011-09-29 14:59:42

Categorie: Implantaten

Kan ik ook in termijnen betalen een tandimplaat zonder dat ik van de bank leen ?

Geachte heer Birsel,

Een implantaat gaat, indien u verzekerd bent, via uw zorgverzekeraar.

Door birsel op   2011-08-03 14:58:25

hallo zouden jullie mijn vragen hier kunnen beantwoorden ?heb ook al gemaild maar helaas nog geen reaktie alvast bedankt gr esther

Beste Esther,

Helaas hebben wij geen mail mogen ontvangen, wij zullen uw vraag onderstaand beantwoorden:
Gemiddeld heeft het kraakbot tussen de 3-6 maanden nodig om voldoende te helen en om zo voorspelbaar met implantaten te werk te gaan. Over het algemeen geldt dat iedereen een vaste voorziening kan nemen. Over kosten en verzekeringsvragen doen we geen uitspraak. Wel kunt u gedurende een 1e gratis vrij intake-afspraak met deze vragen en uw verzekeringspapieren een goed beeld krijgen van wat de diverse mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groet,
J.G. van der Linden jr.

Door esther wonnink op   2011-07-15 14:57:41

Categorie: Roken

Hoe gaat de procedure voor een implantaat direkt na verwijderen tand?

Geachte heer/mevrouw,

Wanneer een tand verwijderd moet worden, moet de kwaliteit en hoeveelheid bot beoordeeld worden voor het plaatsen van een implantaat.
Dit is o.a. afhankelijk van de reden van een verlies van deze tand (ontsteking/breuk).
Indien mogelijk zal er direct een implantaat geplaatst kunnen worden, anders zal er enkele weken gewacht worden. Uiteraard zal er altijd direct een "noodvoorziening"gemaakt worden, zodat u nooit zonder tand zal lopen.

Door A van Lieshout op   2011-09-14 14:59:13

Categorie: Ongecategoriseerd

Graag wil ik van u weten of er bij mij implantaten gezet kunnen worden ,omdat ik reuma heb.Ik krijg namenlijk elke vier weken een infuus met Orencia dat is een tnf blokker, biological,en zo ja dan wat voor soort implantaat van titanium of zirkonium.

Geachte mevrouw Ruitenbeek,

Dank voor uw vragen.

Alleen het het gebruik van Orencia hoeft geen reden te zijn voor het niet plaatsen van implantaten. Wel moet dit in overleg gaan met de reumatoloog die u behandeld.
Wij gebruiken alleen Titanium of een meng legering Titanium/Zirconium.
Hoop iets voor u te kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,
Albert Tertoolen,
Tandarts-implantoloog

Door Mevr. van Ruitenbeek op   2013-01-25 15:39:36

Beste,Onlangs verloor ik een voortand.Ik heb al drie kronen.Nu blijkt een kroon niet meer mogelijk omdat ik paradontitis heb,en mijn tandvlees niet stevig genoeg is.Een prothese voor 1 tand lijkt me war omslachtig.Nu loop ik rond met een geplakte tand,die uiteraard steeds verkleurd.Begin volgend jaar wordt een afdruk genomen van deze afgebroken,geplakte tand.Wat kan ik best doen qua esthetiek,en om de prijs en kwaliteit wat in evenwicht houden ?Alvast bedankt voor het antwoord,Met vriendelijke groet,Miny Monique

Beste Miny Monique

Uiteraard is het moeilijk om zo een diagnose en behandelplan voor u te maken. Ik zal toch proberen u wat duidelijkheid te verschaffen
Parodontitis is een ziekte rond het tandvlees en zit op alle tanden en kiezen. Als deze ene tand aangetast is dan zullen uw andere tanden ook zwak zijn.
Als dit probleem niet wordt behandeld lijkt het me erg onverstandig om een implantaat te plaatsen aangezien de aankomende jaren dan wellicht meerdere tanden verloren gaan met bijbehorend botverlies en moeilijkheid tot plaatsen van een implantaat.

De kosten voor het maken van een prothese bedraagt enkele honderden euro. De kosten voor het plaatsen van implanta(a)t(en) enkele duizenden.

Ik denk dat er een behandelplan moet worden opgesteld voor heel uw gebit en in de tussentijd is een prothese (voor 1 tand) de goedkoopste en meest esthetische (nood)oplossing.

Ik hoop u hierbij alvast iets beter geïnformeerd te hebben. indien u een uitgebreid behandelplan wenst te ontvangen advies ik contact op te nemen voor een afspraak in onze kliniek

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat
M. Croon implantoloog

Door Miny op   2013-01-10 15:39:06

wat kost een inplantaat + kroon bij u.ik mis rechts onderin tussen mijn tand en kies een kies die is ooit getrokken en zou er graag weer een kies voor terug willen want dat staat wel iets mooier,want als je lacht kijk je tegen een gat aan,mvg monica

Beste Monica,


Afhankelijk van de situatie ( of er voldoende bot aanwezig is) kost het plaatsen van een implantaat met een kroon daarop tussen de 1900 en de 2500 euro.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat
A.W. Tertoolen implantoloog

Door Monica Pieke op   2013-01-10 15:38:34

Wat zijn de kosten voor het laten plaatsen van twee implantaten in mijn onderkaak?

Geachte heer van de Torre,

Hangt ervan af wat er op gemaakt moet worden. Kronen of een klikgebit.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen implantoloog

Door D.J. van der Torre op   2012-12-04 15:37:21

Mijn verzekering wil geen klikgebit voor mijn bovenkaak vergoeden. Is het mogelijk om een dergelijk klikgebit in termijnen af te betalen?

Geachte heer Duin,

Om u een goed afvies op maat te geven kunt u een afspraak maken via Implantaat op Maat.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Jack Duin op   2012-10-29 15:36:34

Ik heb al 2 jaar een kunstgebit dat niet goed zit heb al een nieuwe gekregen maar heb nog steeds pijn en zit nog steeds los wordt er misselijk van zit te denken aan implataten, krijg ik deze vergoed door de vezekering heb ohra aanvullend!

Beste Monique,

Wanneer u een volledige gebitsprothese heeft (geen eigen tanden of kiezen) kunnen we een aanvraag doen bij uw verzekering. Als deze wordt goedgekeurd dan wordt de behandeling van het plaatsen van implantaten inclusief een nieuwe prothese volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft hier dan geen aanvullend pakket voor te hebben en betaald alleen uw eigen risico.


Als u wilt dan kunnen we vrijblijvend een aanvraag voor u doen. U kunt hiervoor een afspraak maken bij ons in de kliniek.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat
M. Croon tandsarts-implantoloog

Door Monique op   2012-10-24 15:35:54

Mijn tandarts adviseerde klikgebit boven kunstgebit als zijnde beterVerschil is me echter niet geheel duidelijkKunt u me uitsluitsel geven?

Geachte heer/mevrouw Kooter,

Uw tandarts adviseert u waarschijnlijk een klikgebit in de onderkaak welke gedragen zal worden op twee nog te plaatsen implantaten.
Dit zijn zoals u op onze site uitgebreid kunt nazien, titanium schroeven welke in het kaakbot worden geplaatst en na enkele weken ingroeien kan hierop een
kunstgebit worden wat aan de voorzijde op de twee implantaten vastklikt.
Voor de bovenkaak zal een conventionele gebitsprothese worden vervaardigd. Het bovengenoemde is een veel voorkomende behandelmethode.
Maar voor de echte specifieke details is het wellicht verstandig om contact op te nemen met uw tandarts welke dit u geadviseerd heeft.
Of u kunt vrijblijvend een second opinion aanvragen bij Implantaat op Maat.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat
J.G. van der Linden tandarts-implantoloog

Door Kooter op   2012-10-04 15:35:26

mijn voorste tanden zijn groter dan men hoektanden enz.. kan ik ze even gelijk laten slijpen?

Geachte heer/mevrouw,

Om u een advies op maat te kunnen geven zou ik de situatie in uw mond moet zien. Ons telefoonummer is 078-6152241

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Chaima op   2012-09-27 15:34:57

Ik zit in het laatste jaar van mijn studie als tandarts assistente. Volgende week heb ik een presentatie over implantaten. Mijn vraag is wanneer krijgt iemand een steg en wanneer een druk implantaat? vriendelijk dank!

Beste aspirant tandartsassistent,

Leuk dat je interesse hebt voor de implantologie.
Of een steg of drukknop toe wordt gepast hangt sterk af van de te verwachte mondhygiëne van de patiënt. Een steg is wat moeilijker schoon te houden en wordt daarom meestal toegepast wanneer er voldoende mondhygiëne te verwachten is. Over het algemeen is de retentie van overkappingsprothese met een steg beter. Ook de beschikbare ruimte kan een rol spelen ( met een steg heb je meer ruimte tussen de kaken nodig.

Ik hoop dat ik je een voldoende duidelijk antwoord heb gegeven.

Met vriendelijke groet,

Albert Tertoolen tandarts-implantoloog

Door Marsha Bock op   2012-09-20 15:34:30

beste,2.5 jaar geleden ben ik bevallen van mijn dochter, mijn zwangersschap was alles behalve goed verlopen, ik ben 7 maanden ziek geweest en heb 7 maanden lang moeten overgeven. ik heb altijd al snel beschadigde tanden gehad , maar na deze periode zijn ze denk ik te hard aangetast en is de beschermlaag weg. ik heb dus redelijk veel gaatjes, zelfs tegen het tandvlees aan, er zijn ook 2 tanden half afgebroken omdat mijn vullingen gewoon loskwamen en uitvielen. zijn implantaten een oplossing voor mij of zijn er nog ander oplossingen die minder drastisch zijn maar mijn tanden terug kunnen herstellen en mooi maken??bedankt!

Beste Lynn,

Door veelvuldig overgeven kunnen je tanden inderdaad ernstig beschadigen. Indien het gebit dusdanig beschadigd is dat ook de wortels van de tanden en kiezen verloren zijn dan kan er gekeken worden naar een oplossing met implantaten. Echter als de wortels nog voldoende sterk en betrouwbaar zijn als fundering dan is onze voorkeur altijd deze zoveel mogelijk te behouden. U zult begrijpen dat dit een vrij algemeen advies is en ik wil u adviseren om een afspraak te maken om uw specifieke situatie te onderzoeken en te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon tandarts implantoloog

Door Lynn op   2012-09-20 15:33:51

Geachte ...4 maanden geleden moesten mijn boventanden eruit vanwege paradontitus, zo gezegt zo gedaan, ik kreeg een bovengebit, na een paar dagen begon me gebit al te klapperen en belde de tandarts op en zei even geduld na 4 weken was het erger geworden en ze zeiden geduld ppfff na 6 weken moest hij toch gerebeast worden en is ook gedaan, na 2 maanden weer het zelfde verhaal en werd weer gerebeast wat erg uitzondelijk is zeiden ze, ik ben nu 4 maanden verder en weer valt hij uit mijn mond, de tandarts zei tsja ik kan er niets aan doen, ik heb een hele nette mail geschreven naar hem, binnen een uur kreeg ik een mail terug dat hij op vakantie ging en 3de week van augustus op hun kosten een nieuwe bovenprothese krijg, ( ik heb dus nu wel het gevoel dat hun een fout gemaakt hebben) Zou een klikgebit voor mij niet beter zijn? Of mag dat niet na 4 a 5 maanden? ik hoop spoedig iets van u te vernemen ik loop nu dus eigelijk als ik thuis ben zonder gebit omdat het geen nut heeft ik ben pas 43 jaar en wil gewoon kunnen lachen, mvg Viola

Beste Viola,


Een vervelende situatie waar je mee te maken hebt. De mate waarmee een prothese zich "vastzuigt" is afhankelijk van het volume en vorm van de kaak. Wanneer er sprake is van een vlakke kaak kan het zo zijn dat de prothese onvoldoende houvast heeft en dat hij los komt. Of er een fout is gemaakt kan ik zo niet beoordelen in ieder geval netjes dat ze een nieuwe prothese voor u maken.
Implantaten kunnen een goede oplossing zijn voor het fixeren van het gebit zodat je weer naar hartelust kunt lachen.
Wanneer u geinteresseerd bent kunt u vrijblijvend een afspraak maken bij onze Implantaat op Maat kliniek. Telefoon: 078-6152241

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen tandarts implantoloog

Door Viola op   2012-08-27 15:33:19

Mijn implantaten zitten iets scheef naar binnen kunnen de schroeven voor de steg daar voor aangepast worden?

Beste Tinie,

 

In principe is het geen probleem als de stand van de implantaten iets scheef staan. 

We kunnen op de implantaten geïndividualiseerde opzetstukjes plaatsen zodat deze suprastructuur (de steg) weer recht komt te staan.

 

Met vriendelijke groet,

Implantaat op Maat

 

M. Croon

Door Tinie op   2012-08-23 15:32:47

welke ziektekosten en welke vorm verzekering moet ik nemen als ik aan 9000 euro implantaat rekening heb en hoeveel word vergoed?

Geachte heer Yilmaz,

Hier is moeilijk een antwoord op te geven, implantaten worden inderdaad niet bij alle verzekeringen vergoed, en bijna elke verzekering vergoed maar tot ong. € 1000.-
U kunt dit het beste even navragen bij uw verzekering of de verzekering waar u zich bij aan zou willen melden.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Yilmaz op   2012-08-21 15:32:17

geachte heerIk ben voornemens implantaten te laten zetten.Maar ik hoor van uit verschillende bronnen dat er ook medicijnen ingenomen moeten worden voor en na de behandeling. Kunt u mij vertellen wat voor soort en hoeveel medicijnen er voorgeschreven worden, Eén persoon vertelde mij dat hij 6 tabletten amoxciciline disper 500mg tegelijk in moest nemen 1 uur voor de behandeling en een zakje Brufen bruis 600 mg in dat zelfde uur.Kan dit kloppen? Ik ben namelijk niet zo voor medicijnen.ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.groetjes Paula

Geachte Paula,

Het klopt dat er meestal medicijnen worden voorgeschreven. In onze kliniek schrijven wij standaard een pijnstiller voor. Dat betekent echter niet dat je die moet nemen. Antibiotica worden niet standaard voorgeschreven afhankelijk van de algemene gezondheid kan dit wel voorgeschreven worden.
Hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Voor een behandelkamer op maat kunt uiteraard een afspraak maken.

Met vriendelijke groet,
A.W. Tertoolen tandarts implantoloog

Door Paula van Berkel op   2012-07-11 15:31:44

ik heb een onder gebit wat los zit en met eten geluid maak klak klak wat raad u mij aan geen klik gebit of inplantaten

Beste heer/mevrouw,

een klikgebit is een "gewoon" gebit wat vast klikt aan 2 of meer implantaten door drukknoppen of een steg. Hierdoor zal het gebit niet meer los komen of geluid maken. en zal het gebit veel comfortabeler zitten.
Als alternatief kan er een volledige brug op implantaten gemaakt worden. Hiervoor zullen er minimaal 4 implantaten geplaatst worden en de brug wordt dan verschroefd op de implantaten.
Naast het prijsverschil is dit ook een persoonlijke afweging en moet er gekeken worden wat bij u de meest optimale oplossing is.

Uw kunt vrijblijvend een afspraak maken om u nader te laten informeren.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon

Door R.T. de Nennie op   2012-06-20 15:30:59

ik heb een spleet tussen me tanden en ik schaam me ervoor durf niet te lachen ze staan ookstaan ook een beetje naar binnen kan daar iets aan gedaan worden.

Beste Suzanne,

Als ik het goed begrijp heeft u een spleet tussen uw tanden. Ik denk dat een implantologie consult u hierbij verder niet kan helpen, aangezien implantaten geplaatst worden ter vervanging van tanden en kiezen. Wellicht kunt u de mogelijkheden bespreken met uw eigen tandarts of orthodontist. succes !

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon

Door Suzanne op   2012-05-31 15:30:32

Ik ben een vrouw van 47 jaar, rook ongeveer 5 sigaretten per dag.Sinds kort want voor die tijd rookte ik een pakje en rookte ik ook veel softdrugs.Twee jaar geleden heb ik na een klap op mijn mond één van mijn voortanden verloren ( nu een plaatje )Sinds die tijd heb ik ook pijn aan mijn tanden met als gevolg pijn met poetsen, teruggetrokken tandvlees en verkleuring en er gaan steeds meer tanden los staan.Ik ben bang voor tandartsbezoek geworden en bang dat ik een kunstgebit moet maar vind ( voel ) mezelf nog te jong.Mijn verzekeraar DITZO vergoed tot 750,- per jaar maar alleen losse protheses.Mijn vraag aan u; wat zou een plan van aanpak kunnen zijn en wat zouden de kosten zijn.

Geachte mevrouw Alsemgeest,

In uw vraag vertelt u dat er steeds meer tanden los komen te staan. Dit is doorgaans een teken van verlies aan steunweefsel rondom de eigen tanden en kiezen. Er zal bepaald moeten worden welke tanden en kiezen behouden kunnen blijven en aan de hand hiervan kunnen met u de verschillende mogelijkheden en bijbehorend kosten plaatje
worden besproken. De kosten van een volledige prothese voor boven en onderkaak bedragen circa 1100 Euro. Dit wordt voor 80 % vergoed uit de basisverzekering en de resterende 20% wordt vanuit uw aanvullende
verzekering vergoed. Gemaakte kosten voor het verwijderen van de eigen tanden en kiezen niet meegerekend vanwege onbekendheid hierin.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat
J.G. van der Linden jr. ( Implantoloog IOM )

Door Willeke Alsemgeest op   2012-05-07 15:27:46

Geachte,Ik sukkel al jaren met mijn tanden, bovenaan heb ik al een 5 tal jaar een vals gebit, onderaan beginnen mijn tanden nu ook enorm pijn te doen. Ik zou graag alle tanden laten trekken en boven en onder een klikgebit laten plaatsen. Kan u me soms zeggen of dit kan en hoeveel dit ongeveer kost?Dank bij voorbaat,David

Beste David,

Om hier een juiste kostenbegroting voor te maken, adviseren wij een afspraak te maken in onze praktijk. Wij kunnen dan ter plaatse een plan opmaken en een juiste beoordeling geven.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 078-6152090.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door David op   2012-05-04 15:27:12

Hallo, ik ben een man van bijna veertig . heb nu sinds 2 jaar een volledige gebits prothese boven en onder.plak nu iedere dag de prothese vast door middel van correga free. is het mogelijk de ze vast te laten zetten?hoeveel kost het? wordt er een gedeelte vergoed door zorgverzekering? ik ben verzekerd bij cz met aanvullend top pakket. in afwachting van uw reactie, Wilfred Kreuk , wkreuk@hotmail.com

Beste Heer Kreuk,

Na 2 jaar past de prothese over het algemeen niet goed meer, omdat de kaken zijn genezen en geslonken. Over het algemeen is dit een goed moment om een overkappingsprothese (klikgebit op implantaten) in de onderkaak te maken aangezien deze het meest los zit. In de bovenkaak voldoet over het algemeen een nieuwe (normale) prothese, mede omdat deze dan ook tegen een vaste onderprothese wordt gebruikt.

Indien u bij ons op consult komt dan kunnen we e.a. bestuderen en bespreken. Er kan dan ook direct een aanvraag ingediend worden bij uw zorgverzekeraar voor een machtiging ter behandeling van uw nieuwe klikgebit en bovengebit. Bij goedkeuring wporden de totale kosten van ongeveer 3600 euro volledig vergoed behalve uw eigen risico. Het eigen risico bedraagt 125 euro per kaak dus totaal 250 euro.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon

Door Wilfred Kreuk op   2012-05-04 15:26:36

IK heb een paar dagen geleden [20 maart] in mijn bovenkaak 6 implantaten en ook kunstmatig bot erbij gekregen. Nu zit mijn prothese erg los en valt bij wijze van spreken zo uit mijn mond. Dit zal w.s. opgevuld moeten worden, maar hoe snel kan dit gebeuren.

Geachte Suitela,

U kunt deze vraag het beste stellen aan degene die u behandelt heeft. Het heeft wel zijn tijd nodig om te helen, implantaten moeten eerst goed vastgroeien voordat ze belast mogen worden.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door A. Suitela op   2012-03-28 15:25:11

in januari heb ik een bovengebit gekregenen in febuari een ondergebitwanneer kan ik overstappen op een klikgebit (onder)en van welke kosten moet ik vanuit gaanomdat ik weet dat de verzekering waar ik zit bijna tot nooit vergoed

Beste Fleur,

Eerst moet op de plaat waar de tanden en kiezen getrokken zijn, goed herstellen, daar staan ongeveer 3 maanden voor.
Volledige prothese wordt meestal vergoed, maar dit moet u nagaan via uw eigen zorgverzekeraar.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Fleur op   2012-03-23 15:23:36

hoeveel is de prijs voor nieuwe tanden

Beste Jonathan,
Deze vraag is zo summier, dat er via de website geen antwoord op gegeven kan worden.Gaat het om een bovenprothse, onderprothese?
Ons advies is om een consult in te plannen bij uw tandarts of bij onze praktijk.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 078-6152090.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Jonathan op   2012-03-22 15:23:11

Hallo, Mijn tandarts heeft een aantal wortelkanaalbehandelingen gedaan aan tanden/kiezen in mijn bovengebit, waarna hij als voorbereiding op kronen deze heeft afgeslepen, en een soort noodkronengebit gemaakt,in twee delen, wat ik als heerlijk heb ervaren. We zouden op een rustiger en later tijdstip dan dit gaanvervangen door kronen.Enkele weken geleden kreeg ik acuut een soort tandvleesontsteking, waarbij er een gedeelte van 3 tanden/kiezen naast elkaar los gingen zitten, en deze weer vastgemaakt moesten worden. Dus afgelopen week heb ik de tandarts bezocht, om een behandelplan en begroting te maken voor hetbovengebit, om deze tanden/kiezen te vervangen door kronen. Hij deelde mij mee dat het er onder de3 noodkronen die los waren komen te zitten, niet veel goeds meer zat, en adviseerde mij om eenbovenprothese te gaan plaatsen, waar ik ontzettend huiverig voor ben.Ik moest het maar even laten bezinken, ze hebben al wel afspraken ingepland, te beginnen op 6 maart a.s.en zou dan half april mijn prothese hebben. Ik ben zo bang dat ik dadelijk een foute beslissing neem om dit te laten doen, d.w.z. dat er misschien andere mogelijkheden zijn voor mijn gebit. Ik heb ook ontzettende angst voor het grote gebied wat dat bovengebit op mijn gehemelte zit, ik kan ontzettend slecht tegen iets op mijn gehemelte en ben bang dat ik constant braakneigingen zal hebben, omdat dat bovengebit zo'n groot oppervlak heeft op mijn gehemelte.Heeft u advies voor mij, ik loop de hele dag te malen in mijn hoofd, wat ik nu moet doen.Met vriendelijke groet,Jolanda

Beste Jolanda,

Om je klacht goed te kunnen beoordelen is het advies om een afspraak te maken in onze praktijk, zodat je klacht ter plaatse bekeken kan worden voor de beste beoordeling.

Mocht je in de gelegenheid zijn, dan kan je contact opnemen met telefoonnummer: 078-6152090.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Jolanda Smulders op   2012-03-14 15:22:29

Hallo, ik heb sinds een 14tal dagen een volledig kunstgebit, dit na het trekken van al mijn tanden. De bedoeling is om implantaten te laten zetten. Maar mijn eigelijke vraag is, is het normaal dat in mijn bovengebit de middenste tanden niet temidden van mijn mond zijn.Bij voorbaat dank voor uw meningMet vriendelijke groeten

Geachte mevrouw Janssens,

Om dit deskundig te kunnen beoordelen, is het verstandig om een afspraak te maken in onze praktijk.
Wij kunnen dan ter plaatse beoordelen wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Janssens Edith op   2012-02-27 15:21:49

Mijn dochter van 19 jr. heeft nog 2 melkkiezen in haar bovenkaak waaronder geen aanzet aanwezig is voor een normale kies. Voor 2 implantaten met kronen komen de kosten op € 3.570,-. Is dit normaal? Temeer omdat de verzekering maar € 1.440,- vergoedt. Ik zou graag uw mening hierover horen of dat er misschien een speciale vergoeding/tegemoetkoming bestaatomdat dit een bijzonder geval is, een aangeboren afwijking eigenlijk.

Beste mevrouw Hardeman,

De 'aangeboren afwijking" agenesie komt bij 1 op de 20 mensen voor. Er bestaan wel vergoedingen voor bijzondere tandheelkunde echter deze wordt alleen toegekend vanaf 4 agenesieen.
Uw tandarts kan proberen een extra reden aan te dragen om in aanmerking te komen voor deze bijdrage, maar ik acht de kans uit ervaring zeer gering.

De kosten voor het implantaat incl de kroon zijn inderdaad rond de 1750 euro.

Een optie is eventueel de behandeling in 2 jaren te declareren zodat u maximaal gebruik kunt maken van uw verzekering.

met vriendelijke groet
Implantaat op Maat

M. Croon

Door Mevr. Hardeman op   2012-02-14 15:21:14

tandartsen willen me niet doorverwijzen,links bobven heb ik nog 1 kies rechts boven nog maar 3 waarvan 1 alleen maar wortelresten zijn.Ik leef al 7 jaar in pijn en de tandarts waar ik heen ging doet wortelkanaalbenahdelingen end maar het helpt allemaal niks.Ik heb evenwichtstoornissen gekregen ben vaak ziek zwak en misselijk en verga al 7 jaar van de tand en kiespijn,en leef ik op brufen bruis 600 mg en paracetamol met codeinefosfaat,.Ik zou zo graag weer pijn vrij willen zijn en gewoon willen eten waar ik zin in heb.Snoep koek chips chocolade biefstuk karbonade kan ik allemaal niet meer kauwen,waar kan ik nog terecht voor hulp Waar kan ik mijn tanden en kiezen laten trekken en hoe zit het dan met een noodprothese?

Geachte mevrouw,

Erg vervelend om te horen dat u zo veel problemen
Heeft gehad en nog steeds heeft met uw gebit.

Het klinkt allemaal erg naar, ik ben er echter van overtuigd dat
er voor u ook een passende gewenste oplossing is.
Indien u hulp wilt met uw probleem is het wellicht handig een afspraak
Te maken in ons centrum. Hopende u snel te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat


JG van der Linden jr

Door Amanda op   2012-01-25 15:20:40

wil mijn tanden recht laten slijpen omdat er een stukje van me voortanden is en een vind me ondertanden en hoektanden ook niet mooikan dat?

Geachte mevrouw Sammel,

Wij adviseren u een afspraak te maken met onze praktijk, zodat wij u ter plaatse kunnen adviseren.

met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Mevr. Sammel op   2012-01-23 15:20:04

wordt mijn kaak zwakker door implanttaat,is mijn kaak niet te dun ,ben 50 jaar

Geachte heer/mevrouw Bos,

Om daar een een goed antwoord op te kunnen geven kunt het beste een afspraak maken. We kunnen dan voor u een plan "op maat" maken.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door A. Bos op   2012-01-11 15:19:22

Mijnheer/mevrouw,Mijn vrouw heeft sinds kort een klikgebit. Ivm reiniging wil ze het klikgebit uitnemen ;dit lukt niet ondanks aanpassingen van het gebit ; is het dan vacuum dat optreedt ? Vraag zijn er nog andere tips dan bijv.mondspoeling met water met vriendelijke groet

Geachte heer Van der Linde,

nav uw vraag, adviseren wij om een afspraak te maken met uw tandarts om dit na te laten kijken.
Het klikgebit moet eruit gehaald kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Jan van der Linde op   2012-01-11 15:18:28

Hi,Ik ben 36 jaar en heb nog 7,5 tanden boven en 7,5 onderaan. Alsook kleur zwart, donkerbruin en rot.Deze brokkelen af als ik vb appel eet. Ik zou graag een volledige nieuw mond stifttanden willen laten steken, dus alle tanden. Nu vroeg ik mij af wat de kostprijs is in Nederland want ik ben een Belg. De ziekteverzekering komt niet veel in tussen. Kan u mij info geven van prijs voor volledige mond (wel de voorste moeten getrokken nog worden).Kan ik met mijn ziekteverzekering laten tss komen in Nederland, zoals je ziek wordt in buitenland, komt verzekering tss.Of zal dat niet tellen in Nederland, omdat het eigenlijk geen ziekte is. Als ik de prijs weet in Ned. en vergelijk in Belgie, kan ik kiezen waar ik het laat doen. Snapt U ? Och ja is dat een dagopname of anders.Graag had ik alle nodige relevante antwoorden van u ontvangen, alsook waar ik het kan laten doen. Ik woon tegen Nederlandse grens, Breskens, Sluis enz, kan u zich ongeveer bepalen waar ik het kan laten doen....Mvg en alvast bedankt voor de respons !!!Randal De NoëlGravenstraat 149968 BasseveldeBelgiegsm +32 472/36.05.

Beste mevrouw,

Het is, zoals u begrijpt, moeilijk een diagnose en behandelplan voor u te maken zonder dat ik u gezien heb. uiteraard kunnen we u wel wat meer informeren:

Als ik het goed begrijp zijn de tanden en kiezen die u nog heeft te slecht om te behouden.
De eerste stap zal dan altijd zijn extracties en direct plaatsen van noodgebit zodat u niet zonder tanden loopt.
Deze behandeling kan in 1x gebeuren onder plaatselijke verdoving en kost tussen de 1500-2000 euro (zonder tussenkomst verzekering/mutaliteiten)

Hierna kunnen we een behandelplan opstellen voor een implantaat gedragen prothese (klikgebit) of een vaste brug op implantaten in de bovenkaak en/of onderkaak. Ik kan u hier geen verdere begroting voor geven zonder u gezien te hebben.

Hoop u hierbij alvast iets beter geinformeerd te hebben

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon

Door Randal de Noel op   2012-01-09 15:17:49

Ik heb parodontologie. In mijn bovenkaak ben ik hierdoor al aan beide kanten een aantal kiezen kwijt. Wat ik nog over heb is: 4 snijtanden, 2 hoektanden, 2 kiezen (deze laatse 2 kiezen zitten ook al enigszins los). Nu is mijn vraag: kan ik wat er nog zit laten trekken en een prothese op implantaten nemen of kan dat uitsluitend op een al geheel tandenloze kaak? Met andere woorden krijg ik deze prothese op implantaten dan wel vergoed als er eerst nog tanden getrokken moeten worden? Het geheel wat er nog zit ziet er namelijk niet al te fraai uit, mijn voortanden en hoektanden staan allemaal scheef en over elkaar heen omdat mijn kaken behoorlijk zijn geslonken. De tanden in mijn onderkaak staan ook scheef en over elkaar heen en de kiezen staan naar binnen, daar ben ik nu aan beide kanten 2 kies kwijt maar de rest zit nog redelijk stevig dus dat kan nog wel. Ik ben verzekerd bij Menzis, pakket zorgverzorgd 3. Volgens de vergoedingen lijst op internet zou uit de basisverzekering 100% worden vergoed voor een prothese op implantaten behalve een eigen bijdrage van 125 euro per kaak. Maar in de kleinere lettertjes hebben ze het over een ernstig geslonken tandenloze kaak. Ik heb gebeld en te horen gekregen dat er eerst een nood prothese geplaatst moet worden, dan moet er toestemming gevraagd worden voor een prothese op implantaten. Dit is voor mij allemaal wat vaag, met andere woorden ik zou dus eerst alles moeten laten trekken en een noodprothese moeten nemen en dan maar afwachten of de toestemming wordt verleend. Als deze niet wordt verleend dan kan ik niet meer terug. Ik zou dus graag iets meer zekerheid willen, of is dat teveel grvraagd? Wat ik ook graag wil weten is hoelang duurt dit alles, dus vanaf het trekken tot aan de prothese op implantaten en hoeveel implantaten zijn er dan nodig per kaak? Ik hoor graag van u.

Geachte mevrouw/heer,

Het klopt inderdaad dat er eerst een noodprothese gemaakt moet worden. Ook is het zo dat de zorgverzekeraar een machtiging geeft voor het plaatsen van implantaten en een klikgebit wanneer er sprake is van een geslonken kaak en verminderd comfort van de "losse" prothese. Wij wachten minimaal 6 maanden voordat we, na het maken van een noodprothese, een aanvraag doen omdat anders de zorgverzekeraar mogelijkerwijs de machtiging niet toekent. Meestal krijgen we wel een machtiging. Het aantal implantaten hangt af van uw kaak maar meestal plaatsen we er 2 in de onderkaak en 6 in de bovenkaak. De implantaten moet omstreeks 6 weken vastgroeien voordat de prothese gemaakt kan worden, dat duurt ongeveer een maand.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door E. Sulter uit Pijnacker op   2012-01-05 15:17:10

ik weet dat het klikgebit op implantaat uit de Hoofdverzekering wordt betaald met een eigen risico van 220,- euro in 2012. maar wat kost eventueel de nazorg of controle van de implantaat? kan dit ook betaald worden uit een tandartsverzekering? en met welke code?

Geachte heer/mevrouw,

De nazorg wordt 1/2 keer per jaar verzorgd met een periodieke controle A111 à 20,95 euro

Met vriendelijke groet,

Implantaat op Maat

M. Croon

Door van Berkel op   2012-01-03 15:16:37

Hallo,Ik ben door mijn medicijngebruik en door ziekte mijn tanden kwijt geraakt,nou heb ik natuurlijk een kunstgebit maar helaas zit de ondergebit niet lekker.Maar ik ben een enorme angstpatient en de verdovingen werken helaas niet bij mij dus zijn alle behandelingen onder narcose gedaan.nou denk ik dat narcose bij jullie dus echt niet mogelijk is maar welke kliniek raden jullie dan aan om implantaten onder narcose te laten plaatsen?met vriendelijke groet,Jordy

Geachte mevrouw,

Ik zou u, als u in de buurt van Rotterdam woont het Maasstad ziekenhuis aanraden. Wij kunnen dan de prothese verzorgen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door Jordy van de Berg op   2011-12-16 15:15:56

Ik heb in mijn onderkaak nog maar twee hoektanden en een kies, kan ik hier een klikgebit op laten zetten , en valt deze kosten in het basispakket??

Geachte heer/mevrouw,

 

Wat betreft uw eerste vraag kunnen we u zonder uw situatie bekeken te hebben niet adviseren. Graag bekijken we uw gebitssituatie op een advies op maat te geven.

 

Wat betreft uw 2e vraag: alleen de volledige prothese en een volledig klikgebit worden, wanneer de zorgverzekeraar een machtiging geeft, voor een groot deel vergoed.

 

Met vriendelijke groet,

Implantaat op Maat

 

A.W. Tertoolen

Door A. Vredeveld op   2011-12-13 15:15:24

Als je nog een aantal wortelresten hebt van kiezen die al meer dan tien jaar geleden zijn afgebroken,, moeten die dan voorafgaand aan een klikprotese eerst worden verwijderd, of kan de protese daar gewoon overheen geplaatst.

Geachte heer/mevrouw Harinck,

We adviseren om eerst de wortelresten te verwijderen. De prognose en het comfort van het eindresultaat is dan veel beter. Uiteraard zullen we voor de genezings-fase een zo comfortabel mogelijke prohese maken. Om u meer duidelijkheid te verschaffen, kunt u altijd een afspraak maken voor een informatieconsult.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

M. Croon

Door J. Harinck op   2011-12-01 15:14:52

ik wik graag implantaten onder. kan ik dan direct weer ondergebit dragen of moet ik een paar dagen zonder i.v.m hechtingen?

Geachte heer van Dijk,

Na de het implanteren mag u de prothese 2 weken niet in, om het goed te laten helen.
Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd en wordt er gekeken of de prothese weer geplaatst kan worden.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door van Dijk op   2011-11-30 15:14:26

kan een klikgebit ook als je rookt?

Dit is inderdaad mogelijk.
Wij adviseren u alleen om na de behandeling niet direct te gaan roken.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Anne op   2011-11-30 15:10:55

mijn tandarts zegt dat ik een implantaat nodig heb.Ben nu 80 jaar.Zie er niet tegen op, maar waar kan ik dat het beste laten doen.Ben woonachtig in Loosduinen.De kies moet er nog uit getrokken worden.,Wat is de werkwijze.? Hoe lang duurt het en wat zijn de kosten.

Geachte mevrouw Giezeman,

Waar u het implantaat wilt laten plaatsen is geheel aan u.
Wij hanteren de werkwijze om eerst een afspraak te maken waarin wij met u bespreken wat de mogelijkheden zijn, aan de hand daarvan maken we een behandelplan/kostenbegroting die wij aan u voorleggen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Mevrouw C.M. Giezeman op   2011-11-30 15:10:20

Goedendag,Ik heb een bijna tandenloze kaak. Alleen onder zitten nog de hoektanden waarop een prohese rust.M ijn kaak is erg geslonken dus een compleet kunstgebit durf ik niet aan omdat dat (volgens mij) constant mijn mond uit zou vliegen zoals ik van mijn vader herinner ;-(Wat zijn de mogelijkheden en de bijbehorende prijskaarten. Ik ben verzekerd bij PNO, tandarts standaard

Beste Marie-a

Ik begrijp dat je erg opziet tegen een volledig kunstgebit. Daarom kan een klikgebit uitkomst bieden.
Een klikgebit op implantaten heeft eigenlijk dezelfde functie als het gebit wat u nu heeft (op 2 hoektanden). Met andere woorden de functie van uw hoektanden worden overgenomen door de implantaten.

Indien uw hoektanden nog goed zijn en er een comfortabele prothese op is gemaakt, dan zou ik proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Echter wanneer de hoektanden te slecht zijn of de kaak te veel is geslonken, dan kan het verstandiger zijn om over te gaan op een volledig gebit.

Om van een volledig gebit over te gaan op een klikgebit (dus met implanaten) is er (helaas) tijd nodig. Dit heeft te maken met de genezing van de extractie wond en met de vergoeding van de verzekeraars uit de basiszorg. Hiervoor moeten we minimaal 6 maanden aanhouden.

Als u meer informatie wenst dan kunt u altijd contact opnemen of een afspraak maken voor een informatieconsult

 

Met vriendelijke groet,


Martijn Croon

Door Marie-a op   2011-11-29 15:09:42

Hallo, is het ook mogelijk om behandelde prothese (10 implantaten) in termijnen te voldoen.groetjes chad

Beste Chad,

Wellicht is het beter, nav je bovenstaande vraag, om een vrijblijvende afspraak te maken. Dan kunnen we beoordelen en bespreken om wat voor behandeling het gaat.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Chad op   2011-11-23 15:09:06

Hoort bij elke implantaarbehandeling een anti=bioticum kuur?

Beste Joop,

In principe is dit niet standaard.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Joop op   2011-11-21 15:08:40

een vraagjeik ben een kies kwijt al een hele tijd. het was eerst een halve kies omdat hij was afgebroken. nu had mijn tandarts het idee om er een stifttand in te zetten. na 3 maanden is hij af gebroken en kan deze er niet meer in gezet worden. en er is volgens haar geen andere opzie. en als ik lag zie je het gat nu goed zitten.nu is mijn vraag, kan ik in dit gat nog een inplataat zetten en kan ik hier voor mijn tandarts aansprakelijk voor stellen. omdat zij zei dat er geen andere mogelijkheid was dan een stift tand

Geachte heer/mevrouw,

Of het mogelijk is om een implantaat te zetten hangt af van de hoeveelheid en de kwaliteit van het bot. Dit dient in uw mond beoordeelt te worden.

Over aansprakelijkheid doen wij geen uitspraken zonder over alle gegevens te beschikken. ( uw verhaal, verhaal van uw tandarts en rontgen-opnames welke het verhaal onderbouwen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

B. van der Linden

Door E Fiktorie op   2011-11-15 15:08:01

Hallo Al jaren heb ik een gebitprothese, welke eigenlijk nooit goed gepast heeft Nu zit er een scheur in dus moet ik zeker een nieuwe, kan ik hier voor bij jullie terecht (rechtstreeks) Of moet ik hier voor naar mijn eigen tandarts.

Beste Janny,

uiteraard kan bij ons ook de scheur van je oude gebit hersteld worden. Dit zal dan een tijdelijke oplossing zijn.
We kunnen vanaf het moment dat er goedkeuring is van uw zorgverzekeraar per direct aanvangen met de nieuwe prothese.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

B. van der Linden

Door Janny Bolle op   2011-11-15 15:07:27

Nog een vraag, kun je een klik gebit met drukknoppen veranderen in een steg constructie en zit deze constructie vaster.Is er in alle gevallen een steg constructie mogelijk.Als we niet te vreden zijn kunnen we dan naar een andere praktijk gaan en wordt dat dan nog door de verzekering betaald.Hartelijk dank

Geachte heer/mevrouw,

1. Er is een mogelijkheid om bestaande drukknoppen om te bouwen naar een stegconstructie, andersom is dit ook mogelijk.Het is zeker niet zomaar waar dat een stegconstructie vaster zit. Er zijn ook diverse drukknoppen op de markt die zeker net zo sterk als een steg hechten.

2. Een stegconstructie is in vaak mogelijk maar in enkele gevallen niet omwille van te weinig ruimte onder de prothese. Het is aan de implantoloog/ protheticus om de juiste indicatie te maken voor een steg cq drukknoppen.

3. Dit is een vraag die eigenlijk geen antwoord verdient daar wij pas met u klaar zijn wanneer u tevreden bent.

Met vriendelijke groet,

Implantaat op Maat

B. van der Linden

Door C Hopman op   2011-11-08 15:06:46

Geachte, ik heb momenteel boven en onder een vals gebit. Kan ik dit blijven dragen tijdens de 2 maanden die nodig zijn voor het vastgroeien van de implantaten ?Alvast bedankt voor uw antwoord.

Geachte heer/mevrouw,

Jazeker, we passen het gebit tijdelijk aan zo dat u het op sociaal wenselijke ogenblikken kunt dragen. We raden wel aan de eerste week de prothese zo min mogelijk te dragen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door Tuymans op   2011-11-07 15:06:13

mijn man heeft sinds kort een onder klikgebit,alles goed gegaan,maar met eten kanteld hij iets is dat normaal.kun je met je tong het klikgebit er zo uit wippen?

Geachte heer/mevrouw Ten Bosch,

Ja dat kan.

Een klikgebit in de onderkaak zit vast op druknoppen of een balkje in het voorste deel van de kaak. Achteraan is er dus nog wel enige beweging mogelijk.

Als de prothese vooraan los komt kan dat over het algemeen verholpen worden door de drukknoppen/clip goed af te stellen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door C ten Bosch op   2011-11-04 15:05:41

Ik heb in mijn bovenkaak nog 6 kiezen/tanden en ik wil niet graag een klikgebit maar een vast implantaat prothese. Enkele vragen:Komen de implantaten in het midden van de bovenkaak of worden over de hele bovenkaak verspreid?Moeten nu eerst alle kiezen/tanden eruit voordat er met het inzetten van implantaten begonnen kan worden?Je hoort dat zo'n vaste prothese wel tot 13.000 euro kan kosten. Klopt dit? Is per geval natuurlijk afhankelijk.Vergoed de verzekeraar de kosten ook bij een vaste implantaat prothese?

Geachte heer Mast,

Bij deze wil ik graag uw viertal vragen beantwoorden:

1. De implantaten zullen geplaatst worden in de kaakkam. Dit is het bovenste gedeelte van de u-vorm van uw kaak. Ze worden dus NIET in het midden geplaatst maar verspreid over de kaakkam.

2. Voor een voorspelbaar eindresultaat, verdient het de voorkeur om pas aan te vangen met de implantaten na het verwijderen van uw eigen tanden.

3. De kosten van de voorziening zijn geheel afhankelijk van de hoeveelheid implantaten, de materiaalkeuze van de vaste prothese en gekozen implantaatsysteem. Dit is per individu dus sterk wisselend.

4. In Nederland is er de mogelijkheid om een klikgebit op 2 implantaten in de onderkaak uit uw basisverzekering vergoed te krijgen. Dit is enkel mogelijk indien er bij u bepaalde klachten zijn welke te wijten zijn aan het los zitten van deze prothese. De door u gevraagde vaste prothese wordt doorgaans niet vanuit de basisverzekering vergoed.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

B. van der Linden

Door Dhr. Mast uit Assen op   2011-11-03 15:05:06

Helaas moet mijn bovengebit eruit, ze hechten slecht aan het tandvlees.Kan ik implantaten laten zetten.Groeten cor

Beste Cor,

De eerste stap bestaat altijd uit het verwijderen van je tanden en kiezen. Op voorhand wordt er een (nood)prothese aangemeten en je zult dan ook geen dag zonder tanden hoeven te lopen.
Wanneer de wonden zijn genezen kunnen we de implantaten plaatsen waarop het klikgebit rust.

Indien je wilt kunnen we geheel vrijblijvend kijken hoe we dit stappenplan bij jou kunnen invullen.


Met vriendelijke groet ,
Implantaat op Maat

martijn croon

Door Cor op   2011-11-02 15:04:31

ik heb sinds 1994 een kunstgebit maar nu de laatste maanden zit mijn bovengebit erg los met praten valt het soms uit mijn mond dat vind ik erg vervelend nu is mijn vraag ik woon in Rotterdam-zuid hebben jullie ook een praktijk in Rotterdam groetjes Mar

Geachte mevrouw,

Wij hebben geen praktijk in Rotterdam. Onze praktijk bevind zich in Papendrecht.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

Door Mar op   2011-10-31 15:04:03

ik zou graag voor boven en onder een klikgebit willen, heb al 25 jaar een volledige prothese, is het klikgebit voor de bovenkaak dan zonder plaat?ik heb een basispakket en krijg dus 75% terug voor de kosten van een normaal kunstgebit,moet zelf dan 25% plus het eigen risico bijbetalen,hoe is dat met een klikgebit dan?

Geachte heer Billekens,

Als er een boven klikgebit gemaakt wordt dan kan dat zonder verhemelteplaat.

Wat betreft de vergoedingen: bij het klikgebit vergoedt de zorgverzekeraar de implantaten en de prothese volledig met een eigen bijdrage van ongeveer 250 Euro per kaak.

Bij de eindejaarsactie bij Implantaat op Maat betaalt u geen eigen bijdrage (uiteraard als uw zorgverzekeraar een machtiging geeft)

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door Leo Billekens op   2011-10-27 15:03:30

Hallo,kan het plaatsen van een implantaten,ook onder volledige narcose gebeuren?

Geachte heer Oosterwijk,

Het plaatsen van implantaten bij Implantaat op Maat gaat onder lokale verdoving. Wel wordt er vaak rustgevende medicatie voorgeschreven.
Als het wenselijk is om de implantaten onder narcose te plaatsen werken wij samen met gerenommeerde kaakchirurgen in de regio.

Met vriendelijke groet,

Implantaat op Maat

A.W. Tertoolen

Door C. Oosterwijk op   2011-10-26 15:02:57

Goede Dag,Ik heb 3 Jaar implantaten in mijn ondergebit i.v.m. terug trekkend tandvlees ,gisteren zijn de schroefjes finaal afgebroken,dus de brug is er nu uit ,graag zou ik willen weten wat er nu moet gebeuren.Groetjes Elisabeth.

Geachte mevrouw Van den Heuvel,

Het beste is dat u bij uw behandelaar terug gaat om te zien wat er moet gebeuren. Hij/Zij weet wat voor systeem er is gebruikt en kan waarschijnlijk voor een oplossing zorgen.

Mocht u er niet uit komen met uw eigen behandelaar kunnen wij uiteraard proberen u van dienst te zijn.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 078-6152241.

Met vriendelijke groet,
Implantaat op Maat.

A.W. Tertoolen

Door Elisabeth van den Heuvel op   2011-10-26 15:02:19

geachte heer/mevr,ik heb in mijn boven kaak nog 5 tanden/kiezen en wil deze laten verwijderen en een klilkgebit nemen. kan dit in een keer gebeuren, hoe gaat dit in zijn werking.mvg willem

Beste heer,

Over het algemeen worden eerst de laatste tanden en kiezen getrokken en een prothese gemaakt om het tandvlees en bot te laten genezen.
Om dit in uw geval goed te beoordelen zou ik adviseren om een afspraak te maken voor een informatieconsult.
We hebben nu namelijk geen informatie over welke kiezen het gaat en uw situatie in de onderkaak.

Met vriendelijke groet,
M. Croon

Door willem op   2011-10-21 15:01:52

ik heb sinds twee weken een prothese, en ik wil graag een klikgebit,nou heb ik begrepen dat je een jaar moet wachtenvoor je over zou stappen naar een klikgebit,klopt dit?

Beste mevrouw De Haas,

De eerste maanden na het trekken van tanden en/of kiezen is het bot het meest onderhevig aan verandering. De extractiewonden sluiten zich en het bot gaat genezen en slinken (resorptie). Deze resorptie gaat overigens levenslang verder als er geen tanden, kiezen of implantaten aanwezig zijn en men moet dus ook niet te lang wachten om te implanteren.

Wij adviseren om minimaal 4 maanden te wachten om te implanteren, om zo een gezonde basis te hebben voor de implantaten. In de tussentijd kan de prothese wel worden aangepast om deze zo comfortabel mogelijk voor u te maken.

Indien u wenst dan kunnen we vrijblijvend bij u kijken wanneer in uw specifieke geval het meest gunstige moment is, om te implanteren en een klikgebit te vervaardigen.

Succes en met vriendelijke groet
M. Croon

Door Carla de Haas op   2011-10-20 15:01:21

Ik heb een implantaat nodig. Nu plaatst mijn eigen tandarts geen implantaten, maar ben ik wel eg tevreden over hem en is hij al 20 jaar mijn tandarts. Kan ik het implantaat bij implantaat op maat laten plaatsen en dan de kroon laten maken bij mijn eigen tandarts?

Geachte heer Koopman,

Uiteraard kan de kroon en opbouw bij uw eigen tandarts gemaakt worden.Op het informatieconsult kunnen we met u het behandelplan doornemen en zullen we onze bevindingen indien gewenst doorsturen naar uw tandarts.
Na het implanteren sturen we alle benodigde informatie door naar onze collega waarmee hij de nieuwe kroon kan laten maken. Indien nodig kunnen we hem hierbij assisteren.

Om wat meer duidelijk te maken in uw specifieke situatie nodig ik u uit voor een gratis informatieconsult.

Met vriendelijke groet,

M. Croon

Door Dhr Koopman op   2011-10-17 15:00:46

hallo ik ben 32 jaar en heb sinds kort helaas een kunstgebit en ik kan er niet aan wennen ben er nog veel te jong voor nou zou ik heel graag een vaste prothese willen maar hoelang moet ik met mijn kunstgebit lopen voor mijn kaak helemaal hersteld is en ik over kan gaan op een vaste prothese?en kan iedereen een vaste prothese nemen?ik heb de beste tandartsverzekering[tand best unive]word de prothese dan gedeeltelijk vergoed?nhoop van jullie te horen!!gr esther

Door esther wonnink op   2011-07-10 14:56:59
Intakegesprek
Online spreekuur
Patiënten vertellen

Blijf op de hoogte van open dagen en acties!

Copyright 2023 Implantaat op Maat | Terms | Sitemap

ISO 9001 Gecertificeerd