Logo

Implantologie

Wat is een implantaat?

 

Een tandwortel van titanium*

Een implantaat is net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Het is gemaakt van titanium, een metaal dat goed verdragen wordt en als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen.

Korte pijnloze ingreep voor een duurzame oplossing

Om de functie van de tandwortel over te kunnen nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep en onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Vervolgens groeit het bot vast aan het implantaat. Zo ontstaat een solide basis voor de duurzame en stabiele verankering van uw gebit.

Wat is een implantaat?

Esthetisch vanaf het eerste begin

Met de nieuwste technieken is het steeds vaker mogelijk om implantaten direct na plaatsing al te belasten. Dit houdt in dat er op de dag van de chirurgische ingreep direct een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten komt. Meestal is dit eerst een tijdelijke en later een definitieve voorziening.

 

*Titanium:

Hoogwaardig zilverwit metaal; in de praktijk is gebleken dat titanium goed in het lichaam wordt verdragen en dat het wordt opgenomen als lichaamseigen weefsel. Omdat het een sterk en slijtvast metaal is, wordt het in de tandheelkunde als basismateriaal voor implantaten gebruikt.


Intakegesprek
Online spreekuur
Patiënten vertellen

Blijf op de hoogte van open dagen en acties!

Copyright 2023 Implantaat op Maat | Terms | Sitemap

ISO 9001 Gecertificeerd